Locale Altele
Miercuri, 1 Mai 2024
Mie, 1 Mai 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Sorin Ghilea – preşedinte al PD-L Satu Mare, Sergiu Băbăşan prim-vice
Florin Răchitan  - Vineri, 21 Septembrie 2012

Preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Democrat-Liberal, Claudiu Ardelean, a prezentat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, noua conducere a Organizaţiei Municipale Satu Mare a acestei formaţiuni politice, desemnată joi seara, prin vot secret, de către membrii Biroului Permanent Judeţean. Componenţa noii conduceri prezintă câteva surprize notabile.

 

Astfel, în funcţia de preşedinte interimar a fost numit Sorin Ghilea, cel care şi-a dat demisia din structurile de conducere ale PD-L în urmă cu un an şi jumătate, iar el este secondat de un veteran al PD-L, Valentin Mureşan, şi de un nou venit, Sergiu Băbăşan, cel care a candidat la Primăria Satu Mare din partea PRM la alegerile locale din 10 iunie.

 

Liderul judeţean al democrat-liberalilor, Claudiu Ardelean, a declarat că numirea noii conduceri a Organizaţiei Municipale a fost necesară în urma dizolvării vechiului Birou Permanent Municipal, după ce aceasta a obţinut la alegerile locale din 10 iunie „un scor slab pentru pretenţiile pe care le are PD-L la Satu Mare”.

 

„Responsabilitatea pentru eşecul la alegerile locale le revine celor care au condus PD-L în perioada respectivă. Noi construim acum o echipă nouă, cu care vrem să obţinem rezultate bune la alegerile parlamentare din decembrie, dar ne pregătim încă de pe acum pentru alegerile locale din 2016” – a declarat Claudiu Ardelean.

 

Noul preşedinte al organizaţiei municipale, Sorin Ghilea, şi-a prezentat pe scurt principalele puncte ale programului său politic, pe care doreşte să le ducă la îndeplinire cu ajutorul unei echipe primenite, în care a atras mulţi întreprinzători, medici şi avocaţi.

 

„Vreau să aduc normalitate, funcţionalitate şi eficienţă în activitatea PD-L Satu Mare. În campania electorală, de exemplu, vom pune accentul pe comunicarea online cu tineretul urban, pentru a ne transmite mai bine mesajul în rândurile lor” – a afirmat noul preşedinte.

 

Sorin Ghilea este membru al PD-L din 2006 şi de-a lungul timpului a ocupat mai multe funcţii de conducere, ultima oară fiind prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale Satu Mare, funcţie din care şi-a dat demisia în primăvara anului trecut deoarece, după cum s-a exprimat el, „conducerea locală nu funcţiona”.

 

El este întreprinzător privat, proprietar al uneia dintre cele mai de succes firme de birotică din Satu Mare, iar mai nou este şi dezvoltator imobiliar. În mandatul trecut a fost membru al Consiliului Local Satu Mare.

 

Prim-vicepreşedintele Organizaţiei Municipale Satu Mare, Valentin Mureşan, a prezentat priorităţile PD-L pentru alegerile parlamentare din decembrie: păstrarea mandatului de deputat şi chiar obţinerea unui mandat de senator. „În ultima vreme am reuşit să scoatem capul deasupra valului, iar acum încercăm să ajungem la mal” – s-a exprimat metaforic Valentin Mureşan.

 

Celălalt prim-vicepreşedinte, Sergiu Băbăşan, a precizat că a luat decizia de a se înscrie în PD-L şi de a accepta o funcţie de conducere după ce a analizat rezultatele obţinute la alegerile locale din 10 iunie. În urma unei campanii electorale spectaculoase el a adunat nu mai puţin de 2.300 de voturi, adică mai multe decât partidul pe care îl reprezenta atunci, în timp ce la PD-L situaţia a fost exact inversă, de aceea s-a gândit că locul lui ar fi în această formaţiune politică, pentru a-şi spori şansele reciproc la următoarele alegeri.

 

El s-a abţinut, totuşi, să-şi anunţe eventuala candidatură din partea PD-L pentru postul de primar al municipiului Satu Mare la alegerile locale din 2016, spunând doar că va lua o asemenea decizie în cazul în care echipa din care face parte îi va cere acest lucru.

2849 vizite
Distribuie pe